Szűrés

TOP termékek

VÁSZONKÉP KÉSZÍTÉS  I  Válassz képeink közül vagy küld el kedvenc képedet!

KAZIMIR MALEVICH


Ha nem találod a keresett festményt a gyűjteményünkben, jelezd felénk a rendeles@vaszonkepvarazs.hu e-mail címen, megszerezzük neked!

Kazimir Szeverinovics Malevics (1879-1935) orosz avantgárd művész, az absztrakt művészet jeles képviselője. A moszkvai festészeti, szobrászati ​​és építészeti iskolában tanult, itt sajátíotta el az impresszionizmus, a szimbolizmus és a fauvizmus alapjait, amelyeket később széles körben alkalmazott, mielőtt kialakította saját stílusát. Párizsi utazása során nagy hatással voltak rá Picasso kubista művei. Malevich volt az első művész, aki tisztán absztrakt és geometriai elemeket tartalmazó festményeket készített. A kubizmust továbbgondolva a fejlődés egy új fonalát indította el – tiszta színekkel, geometriai formákkal, melyek többé már nem egy magasabb rendű forma (például egy arc, egy alak, egy váza) részeként, hanem önmagukként szerepeltek a képen (pl. mint „Vörös négyzet”).
Később a Szovjetúnióban betiltották a modern művészetet, mellőzötté vált, Leningrádban halt meg elfeledve, szegénységben.

Tovább
Kazimir Malevich: Szuprematista kompozíció 1915 vászonkép
6 900 Ft
Kazimir Malevich: Supremus 55. szám, 1916 vászonkép
8 600 Ft
Kazimir Malevich: Hölgy a villamosban 1913 vászonkép
8 600 Ft
Kazimir Malevich: Fekete tér és Vörös tér 1915 vászonkép
6 900 Ft
Kazimir Malevich: A késdaráló 1913 vászonkép
8 600 Ft