Szűrés

TOP termékek

VÁSZONKÉP KÉSZÍTÉS  I  Világhírű festők legszebb festményeiből

CLAUDE MONET vászonképek


Ha nem találod a keresett festményt a gyűjteményünkben, jelezd felénk a rendeles@vaszonkepvarazs.hu e-mail címen, megszerezzük neked!

Oscar Claude Monet (1840-1926) neves impresszionista festő, az impresszionizmus úttörője. A stílus neve egy művészeti kiállításon született 1874-ben, amikor egy kritikus lekicsinylően szólt Monet művészetéről, azt állítva, hogy egyszerű, és csak a fényre és a formára törekszik, nem pedig a realizmusra (ez volt a szándéka). Az impresszionisták elfogadták maguk számára a kifejezést. Monet Franciaországban született és művészeti tanulmányait is itt kezdte meg. Az ismertséget és elismertséget a Camille vagy A zöldruhás nő (La femme a la robe verte) címeken ismert festménye hozta meg 1866-ban. Monet szegénységgel, betegségekkel és depresszióval küzdött, különösen első felesége halála után, amikor kijelentette, hogy tehetséges nemcsak ajándék, hanem átok is.
Felnőttként vidéken vett egy házat, ahol leghíresebb tavirózsa-festményeit készítette. Törekvése rögeszmévé vált: igyekezett dokumentálni a vidék változó fényét és formáit a napok és évszakok különböző időszakaiban. 

Halála után 1928-ban rendeztek munkásságából nagy retrospektív bemutatót. Tájképein a végsőkig kiérlelte az impresszionizmus elveit. Képei nem a tárgyak térbeli viszonyát, hanem színeik világításbeli értékeit jelenítik meg. A puszta optikai kép kifejezésére való törekvés, a szerkezet, a kép előformázásának feladása, művészetének tárgy nélkülivé váló tendenciája számos vonatkozásban az absztrakt művészet felé mutat. Számos modern absztrakt festő Monet művészetét előfutárának vallja.

Tovább
Claude Monet: Regatta Argenteuil vászonkép
7 900 Ft
Claude Monet: Impression Sunrise vászonkép
7 900 Ft
Claude Monet: Wisteria vászonkép
7 900 Ft
Claude Monet: Waterloo-híd 1903 vászonkép
7 900 Ft
Claude Monet: Velence vászonkép
9 500 Ft
Claude Monet: Tavirózsa 1916-1919 vászonkép
7 900 Ft
Claude Monet: Tavirózsa 1916 vászonkép
9 500 Ft
Claude Monet: Sárga íriszek vászonkép
7 900 Ft
Claude Monet: Napraforgó csokor 1881 vászonkép
9 500 Ft
Claude Monet: Krizanténok vászonkép
7 900 Ft
Claude Monet: Íriszek Monet kertjében vászonkép
9 500 Ft
Claude Monet: A szénmesterek vászonkép
9 500 Ft